Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η προεδράρα


Το θέμα ήταν τελειωμένο από την αρχή. Ο Αετός Άνω Βρύσης , η ομαδάρα μας -που ποτέ δεν χάνει-  έπαιζε με 15 παίχτες (11+1 το πλήθος + 3 τα κοράκια) εναντίον της -μισητής- Θύελλας Κάτω Βρύσης, που από το 5ο λεπτό έχανε 6-0 εκτός έδρας και έπαιζε με 9 παίκτες, εκ των οποίων ο ένας ήταν τυφλός (και έπαιρνε και επίδομα). Όλοι ήταν μιλημένοι, η προεδράρα μας, οι φροντιστές, ακόμα και οι μαζορέτες. Το ‘ξεραν και τα παιδιά της Θύελλας, που έπαιξαν για να πληρωθούν από το παράνομο στοίχημα. Οι μόνοι που δεν φαίνεται να το ‘ξεραν ήταν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων οι οποίοι και πλακώθηκαν παραδοσιακά με πέτρες ρόπαλα και φωτοβολίδες κουνώντας τα κασκόλ της «ηρωικής»  τους ομάδας. 

Την άλλη μέρα οι αθλητικές εφημερίδες έγραψαν για ηρωική αντίσταση της Θύελλας  αλλά και για τακτική και ολική επικράτηση του «ανώτερου»  Αετού,  ο οποίος σαν να ήταν τυφώνας σάρωσε τα «γκολπόστ» του αντιπάλου… Κάποιοι έκλαψαν γοερά από συγκίνηση. «Ξεκινάει μια νέα μέρα για τον αθλητισμό της περιοχής» είπαν. Άλλοι, σκεπτικοί  είπαν «ήταν αναμενόμενο και  φως φανάρι πως ο Αετός θα έσκιζε την Θύελλα, αφού η προεδράρα μας είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην κρεμάσει η ομάδα». Και μάλλον το τελευταίο ήταν σωστό αφού ο Πρόεδρος είχε πάρει νέες  μεταγραφές και μάλιστα όλες από την Θύελλα! Είχε μάλιστα ανακοινώσει ότι  σε περίπτωση νίκης όλοι οι παίχτες, (αλλά -άκουσον άκουσον!- και ο φίλαθλος κόσμος που είχε διαρκείας)  θα έπαιρνε πριμ από 2.000 ευρώ ο καθένας! Έτσι, όλοι εμφανίστηκαν την προκαθορισμένη μέρα στο γήπεδο με κασκόλ και σημαιάκια για να δουν το ματς της χρονιάς με την ελπίδα πως μετά την νίκη και την προκαθορισμένη φιέστα θα μοιραζόταν το πριμ της νίκης . Πήγαν όλοι: μικροί,  μεγάλοι, γιαγιάδες, ανάπηροι , αρτιμελείς, κάποιοι κουβάλησαν και τον μπάρμπα τους από τους πόλη! Οι προσδοκίες, ήταν πολλές! Και η  νίκη ήρθε… Έγινε χαλασμός Κυρίου. Οι παίχτες της Θύελλας έτρεχαν να κρυφτούν από τις αποδοκιμασίες των αγανακτισμένων φιλάθλων τους! 

Η φιέστα ήταν συγκλονιστική. Ο κόσμος του Αετού μεθυσμένος από χαρά συνωστίστηκε τραγουδώντας τον ύμνο της ομαδάρας μπρος από τα ταμεία για το «πριμ υποστήριξης» όπως το ονόμασαν , οι  παίκτες κουνούσαν σαμπάνιες και κασκόλ χαρωποί, ενώ κάποιες γιαγιάδες έκαναν τον σταυρό τους για την καλή τύχη που έλαχε στον τόπο τους να υπάρχει ένας νέος σε ηλικία πρόεδρος έτοιμος να φέρει νίκες, χρήματα και καλής ποιότητας αθλητισμό για τους γέρους φιλάθλους αλλά και για τα νέα παιδιά που είχαν «μαραζώσει σε αυτόν τον τόπο». Όμως κανείς δεν ήρθε να ανοίξει το ταμείο. Περίμεναν ώρες, στην αρχή με χαρούμενη προσμονή η οποία έγινε ανησυχία και τελικά απελπισία. Οι τελευταίοι γύρισαν σπίτι τους με άδεια χέρια στις 4 το ξημέρωμα.
Κατά το πρωί μαθεύτηκε από συζητήσεις στην πλατεία της Άνω Βρύσης πως ο νέος πρόεδρος είχε φύγει στο ημίχρονο παίρνοντας μαζί του τις εισπράξεις των ταμείων αφήνοντας απλήρωτους παίκτες, γυμναστές, ακόμα και τον τύπο με τα πυροτεχνήματα. Το μεσημέρι κυκλοφόρησε πως ήταν ήδη στην πρωτεύουσα και μιλούσε με επιχειρηματίες για την ανάληψη ενός μεγάλου σωματείου του Κέντρου που είχε δεκάδες χιλιάδες απογοητευμένους φιλάθλους που λόγω της απώλειας του φετινού πρωταθλήματος  της Superleague έψαχναν για μια διέξοδο. Στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους είπε πως «μια νέα ιστορική σελίδα  γράφεται για την Α.Ε. Κέντρο» και πως «είναι ιστορική ευκαιρία για τον υγιή αθλητισμό να αναλάβει την πρωτοπορία και να εξυγιάνει τον χώρο».  Στις φωτογραφίες που ακολούθησαν τις υπογραφές ανάληψης της προεδρίας ήταν όλοι εκεί. Σε κανέναν δεν  έκανε εντύπωση πως ακόμα και ο πρόεδρος της-μισητής Θύελλας ήταν εκεί, ο οποίος μετά την εσπευσμένη αναχώρηση του από το χωρίο αναλάμβανε χρέη αντιπροέδρου / οικονομικού διευθυντή στην νέα διοίκηση. 

Τρεις μέρες μετά ήρθαν στο χωριό οι σκάουτερς της «Α.Ε Κέντρο». Σε δεκαπέντε μέρες άνοιξε μπουτίκ με προϊόντα του Συλλόγου και εντός του μηνός ο Αετός έπαιζε με άδειες κερκίδες. Τον επόμενο χειμώνα το γήπεδο βγήκε στον πλειστηριασμό από τους δανειστές της άφαντης προηγούμενης διοίκησης και έγινε οικόπεδο που ανεγέρθησαν μεζονέτες που πουλήθηκαν σε γερμανούς τουρίστες. 

Η Α.Ε. Κέντρο ακόμα να πάρει πρωτάθλημα, ενώ στο χωριό πληθαίνουν οι φήμες ότι ένας μεγάλος επενδυτής θα αναλάβει την ομάδα βόλεϊ, αυτή την φορά, και «θα την πάει ψηλά, όπως εξάλλου αρμόζει στην ομαδάρα μας»…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου