Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο κυνηγός με την ομπρέλα



Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια προσπάθεια ηγετοποίησης του κ. Τσίπρα που σε άλλες εποχές θα θύμιζαν τον βουλευτή Μαντά (ρόλο που έπαιζε ο Μπάρκουλης στην αξέχαστη ταινία «Τζένη Τζένη» με συμπρωταγωνίστρια την Τζένη Καρέζη) κατά την οποία το σχολιαρούδι/άσχετος με την πολιτική ανιψιός του τοπικού παράγοντα/μεγιστάνα Κωνσταντάρα μεταμορφώνεται σε ηγέτη του χωριού και τελικώς επιτυγχάνει να γίνει Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας εντός του ελάχιστου χρόνου από την προκήρυξη έως την διενέργεια των Εθνικών εκλογών. Έτσι κάποτε γέμιζαν τα σινεμά. Έτσι νομίζουν σήμερα και οι αριστεροί «Συριζαίοι» σύμβουλοι/σύντροφοι/συνοδοιπόροι/γυρολόγοι των καναλιών, ότι δηλαδή με το να λένε και να ξαναλένε για την «νίκη» των εκλογών (εννοούν προφανώς την αναρρίχηση του Σύριζα στην …δεύτερη θέση με το κολοσσιαίο ποσοστο των 17,5 %) ο Αλέξης θα γίνει από κομματάρχης, εθνάρχης. Ή πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Βουνού.

Στις πολιτικές αναρριχήσεις δεν υπάρχει παρθενογένεση: Ακριβώς την ίδια τακτική ακολούθησε το γερασμένο ιερατείο της Βόρειας Κορέας από την στιγμή που αποφασίστηκε να διαδεχθεί τον εκλιπόντα ελέω Θεού Ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ  ο (παγκοσμίως άγνωστος/ άσχετος/ ανύπαρκτος) υιός του Κιμ Γιονγκ Ουν.  Ανακαλύφθηκαν (από πού άραγε;) επιτυχίες του «μικρού» σε διπλωματικό επίπεδο, του ανατέθηκε εν μια νυκτί η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και το ραδιόφωνο παίζει από το πρωί ως το βράδυ  τις «ενέργειες» του Νέου Φωτισμένου Ηγέτη για την καλυτέρευση του (πεινασμένου σε σημείο εξαθλίωσης) ηρωικού Λαού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Β. Κορέας. Εκεί όμως σταματούν οι ομοιότητες του Ουν με τον cool Alexis. Διότι, ο Ουν ΞΕΡΕΙ ότι αυτά που λέγονται στα ραδιόφωνα για την αφεντιά του είναι –τουλάχιστον- παραμύθια της Χαλιμάς και, επομένως, δεν περιφέρεται σαν Τσίρκο με ισχυρισμούς «θα σας σώσω σε 2 μήνες και ίσως αύριο λαέ μου να κάνω τον ουρανό να βρέξει μπριζόλες στα καρβουνα»… Δεν το λέει διότι ΞΕΡΕΙ ότι αυτό δεν γίνεται.




Ο (δικός μας) Alexis από την άλλη, κινείται σαν να ξέρει την συνταγή της βροχής από μπριζόλες. Δεν εξηγείται αλλιώς η συμπεριφορά του. Βρισκόμαστε στην ιδιαίτερα προβληματική κατάσταση όπου ένας πολιτικός αρχηγός γίνεται ο ίδιος θύμα της προεκλογικής του εκστρατείας! Ο άνθρωπος έχει πειστεί ότι είναι θαυματοποιός, γιατί έτσι του λένε οι σύμβουλοί του και έτσι ακούει στα (μέχρι πρότινος)  «πουλημένα» ΜΜΕ, που, για το διάστημα αυτό, είναι  «πολύ αντικειμενικά» αφού «παίζουν» Σύριζα 24/7. Η προβολή του Έλληνα Τσάβες είναι σε τέτοιο βαθμό ανεπτυγμένη που σε περιπτώσεις οι δημοσιογράφοι εκ παραδρομής αντί να πουν «ο κύριος Τσίπρας» λένε «ο κύριος Σύριζα»! Ζούμε ιστορικές στιγμές, αντάξιες της δημοκρατίας μας. Της δημοκρατίας των ΜΜΕ. Και , φυσικά, άνθρωπος είναι ο Alexis, τονώνεται ο εγωισμός του και συμπεριφέρεται ανάλογα με την εικόνα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπο του: ’Ύφος βλοσυρό, περπάτημα με βλέμμα «Ηγετικό» (βλ. την έξοδο του από το Προεδρικό Μέγαρο), ατάκες «Προεδρικές», ατζέντα «επιτηδευμένα φλου». 

Χθες (21.5.2012) μάλιστα, ευρισκόμενος στην Γαλλία όντας φιλοξενούμενος της αδερφής Γαλλικής Αριστεράς, αποκάλεσε τον Ολάντ «Ολαντρέου»! Τον κύριο Ολαντ, τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας , σημειώνω, που μετά το 17,5% που έλαβε ο Αλέξης από τον «σοφό» Ελληνικό λαό προσέτρεξε άμεσα να συναντήσει! Τον κύριο Ολάντ που (αν σπάσει ο διάολος το πόδι του) ο Αλέξης θα συναντήσει στα διεθνή και Ευρωπαικά fora  ως πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τον Ολάντ, ο οποίος απέρριψε να συναντηθεί μαζί του. Τον Ολάντ, ο οποίος είναι ίσως ο μοναδικός στρατηγικός σύμμαχος της χώρας μας…

Τελευταία ο Αλέξης ο Α’ των Αμπελοκήπων έχει καβαλήσει τόσο το καλάμι που ισχυρίζεται ότι, επειδή ο Σύριζα έπιασε 17,5% στις Ελληνικές εκλογές, όλη η Ευρώπη (και ο πλανήτης;) αλλάζει πορεία (μπράβο Αλέξη!), η αγανακτισμένη Ισπανία έχει βγει στους δρόμους μαζί με την αγανακτισμένη Ιταλία (τι σου είναι ο Σύριζα, ε;), η Μέρκελ έχασε την Ρηνανία (και εκεί ο Σύριζα έπαιξε σίγουρα τον ρόλο του!), και οι Ευρωπαίοι «μας παρακαλάνε να μην φύγουμε» (πές τα, να αγιάσεις ρε Αλέξη!). Που να έπιανε 25% δηλαδή! 

Όλα αυτά τα τραγικά, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ξεκαρδιστικά, μου θυμίζουν το ανέκδοτο με τον 80χρονο παππού που πάει στον «σεξολόγο» καυχούμενος ότι η 25χρονη –Ρωσίδα- γυναίκα είναι έγκυος με το  παιδί του, και άρα με αυτό αποδεικνύεται ότι ακόμα οι επιδόσεις του στον κρεβάτι ικανοποιούν τόσο τις γυναίκες που μένουν στο τέλος έγκυοι! Ο γιατρός τον κοιτά σκεφτικός και απαντάει με μια ιστορία: «Κάποτε ένας φίλος μου πήγε για κυνήγι αρκούδας. Το πρωί που ξύπνησε στο ξενοδοχείο ήταν τόσο ζαλισμένος από τον ύπνο   που, άθελά του, αντί για το δίκαννο του πήρε την ομπρέλα του. Βγήκε λοιπόν στο βουνό με την ομπρέλα ακουμπισμένη στον ώμο (σαν ντουφέκι) και εκεί που περπατούσε ξάφνου εμφανίζεται μια αρκούδα. Κατεβάζει λοιπόν την ομπρέλα από τον ώμο και πατάει το κουμπί της. Χωρίς να το ξέρει στα 50 μέτρα από την αντίθετη πλευρά ήταν ένας άλλος κυνηγός που ταυτόχρονα με τον φίλο μου σημαδεύει την αρκούδα. Έτσι, την ίδια στιγμή που ανοίγει η αυτόματη ομπρέλα, ακούγεται ένα «μπαμ!» και η αρκούδα πέφτει νεκρή. Και έτσι, σώθηκε ο φίλος μου». Μα, απαντάει ο 80χρονος παππούς, «την αρκούδα δεν την σκότωσε ο τύπος με την ομπρέλα αλλά ο άλλος, ο κυνηγός με την πραγματική καραμπίνα!». Και, γυρνώντας ο γιατρός του λέει: «Το πιασες το υπονοούμενο!»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου