Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Το κράνος και οι αξύριστες μασχάλες

Μυαλά και Κράνη: Είδη υπο έλλειψη, για τις προσεχείς ηρωικές μάχες του Σεπτεμβρίου. Παραγγείλετε νωρίς!



Από τις εκλογές προέκυψαν μερικά χρήσιμα συμπεράσματα:

Κατ αρχήν, εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι, δεν χρειαζόταν να γίνουν εκλογές. Ούτε στις 6 Μαΐου, αλλά ούτε και στις 17 Ιουνίου.

Συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κυβερνούσε πριν, ΠΑΣΟΚ (με την …συνιστώσα ΔΗΜΑΡ) και ΝΔ κυβερνούν και σήμερα. Τι άλλαξε; Τίποτα! Οι μισοί, και πλέον, διαγραμμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξαναμπήκαν στην Βουλή υπό την παντιέρα, αυτή την φορά, της κυβερνητικής ΔΗΜΑΡ ή του πετροβόλου ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές που υπήρχαν στην ΔΗΜΑΡ προ του Μαΐου, είναι και πάλι (αν δεν κάνω λάθος) βουλευτές. Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν σημαντικά, αλλά καμιά 20ρια και πλέον από αυτούς πριν από 400 μέρες είτε σαν βουλευτές είτε σαν συνδικαλισταράδες χειροκροτούσαν μέχρι να ματώσουν τον ΓΑΠ. Τώρα απλά χειροκροτούν τον …θετό του πολιτικό αδερφό (από την πλευρά του Ανδρέα), Αλέξη Τσίπρα.

Ο Καμμένος και οι βουλευτές του ήταν τότε και τώρα εντός του Κοινοβουλίου. Ακόμα και ο (πολύ λίγος, πραγματικά) Δημαράς, εξελέγη. Η Ντόρα γύρισε στο μαντρί, από όπου δεν είχε φύγει στην πραγματικότητα ποτέ. Ο Καρατζαφέρης εκπροσωπείται επάξια απο τον, επόμενο πρόεδρο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη. Το ΚΚΕ μειώθηκε σημαντικά, αλλά θα το πάρουν μυρωδιά μετά από 60 χρόνια, οπότε δεν τρέχει κάστανο. Οικολόγατοι, Δημιουργοί, (μόνος ή) Μάνος, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Σια, πέρασαν και, όπως είναι φυσιολογικό, δεν ακούμπησαν. Με την εξαίρεση των Ναζισταράδων, καμιά ουσιαστική αλλαγή δεν έγινε. Εντάξει, το ΠΑΣΟΚ έφτασε το 12%, αλλά οι κρατικοδίαιτοι από τα 80’s ΠΑΣΟΚοι (του «βαθέως» και όχι του «όλου» που λέει και ο Βενιζέλος) και τα λοιπά αριστερίστικα λαϊκιστικά κρόσια του Δημοκρατικού Κέντρου (Σακοράφα, Μητρόπουλος, Κουρουμπλής), που πήγαν απέναντι και εκ του ασφαλούς, πήραν κοντά στο 27%. Άρα, μπορούμε να βρωντοφωνάξουμε χαρωπά: «Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς», «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», «Περήφανα νιάτα-Τιμημένα γηρατειά», «Τσοβόλα (ή Πάντζα) δώστα όλα» κ.λπ. Back to the future. Να ξαναπάρει και ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα, όπως το 1985 και ...«ζω ένα όνειρο, μην με ξυπνάτε!».

Ξέρω-γνωρίζω-μπορώ, ζήτω ζήτω το πετροβολικό!

Ο Πρόεδρος Αντώνης λοιπόν, (και αντίθετα με την -ατυχή όπως εξελίχθηκε- πρόβλεψή μου στο από  16-5-2012 άρθρο μου «Τα νούμερα του δεκαημέρου», ότι δηλαδή έχασε «κάθε ευκαιρία να τον δει η μανούλα του πρωθυπουργό») τα κατάφερε και, με ένα grand slam γκρίνιας και κωλοτούμπας επί ενάμιση χρόνο, ήρθε να αναρριχηθεί εκεί από όπου θα φύγει (ελπίζω όχι σύντομα - για το καλό της χώρας) κυνηγημένος ως προδότης, γερμανοτσολιάς και άλλα τέτοια γραφικά και πιπεράτα. Κατέλαβε με κόπο και βάσανο την, πολυπόθητη, πρωθυπουργία της χώρας. Δεν αντιλαμβάνομαι -πραγματικά- γιατί τέτοιος καημός να ηγηθεί μιας χώρας με το ένα πόδι στον τάφο. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Και εμείς είπαμε να κάνουμε καριέρα, αλλά δεν κάναμε έτσι ρε Αντώνη!. Και επειδή δεν τολμώ να εκφράσω ποια είναι η σημερινή εναλλακτική κυβερνητική επιλογή πέραν της ΝΔ (και των αστών συνεργατών της), σου εύχομαι από ψυχής τα καλύτερα (για την χώρα). 


Τα 3Φ : Φρέσκος, Φέρελπις, Φερέγγυος. Τα λέει έξω απο τα δόντια!

Να σου πω όμως θέλω μόνο ένα-δύο μου παράπονα: Αφού και τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο πέρυσι είχες την δυνατότητα να κάνεις ακριβώς το ίδιο (και μάλιστα με τις ευλογίες του εν ενεργεία -τότε- Πρωθυπουργού και της συμπολίτευσης) γιατί μας ταλαιπώρησες τόσο; Έπρεπε δηλαδή, για να κάνεις το κομμάτι σου, να έχουμε 7% οπλοκατέχοντες Ναζιστές να κάθονται στα ίδια έδρανα που κάθισαν οι Ελ. Βενιζέλος, Α. Παπανδρέου, και ο Κ. Καραμανλής (ο θείος); Έπρεπε άραγε, για να βγεις με τον τρόπο που επέλεξες να βγεις Πρωθυπουργός, να δούμε στην Βουλή τον τελειωμένο και για χρόνια κρατικοδίαιτο Τέρενς Κουίκ (έλεος!), τον περιφερόμενο μέχρι τελικής πτώσεως Μανώλη Γλέζο (Θεέ μου, τι γεροντολαγνεία αυτή η χώρα!) και τους ανεκδιήγητους συνιστωσαίους της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδος; Ήταν άραγε, για σένα και για την χώρα, απαραίτητο να αναδειχθεί η «Κινηματική Κουκουρούκου Καστρο/Τσαβική Λαϊκιστική Αριστερά» ως Αξιωματική Αντιπολίτευση; Αλήθεια, έχεις την εντύπωση πως με τον Σύριζα δεύτερο στο 26% οι πέτρες θα είναι πιο μαλακές στα τζάμια των καταστημάτων; Δεν πήρες μυρωδιά ότι με το να κάνεις τον καουμπόη βάζεις προσεχώς την χώρα σε περιπέτειες; Την τακτική του ώριμου φρούτου την έχεις ακουστά; Ποιος, έχεις την εντύπωση, θα διαδεχθεί την ΝΔ στην εξουσία; Ο Βενιζέλος; Δεν νομίζω, Αντώνη!

Η τριχωτή Συνιστώσα
Λυπάμαι, αλλά εδώ έχουμε προφανώς σοβαρό πρόβλημα: Ή ο νέος πρωθυπουργός δεν ξέρει τι του γίνεται, ή οι για δύο συναπτά έτη σύμβουλοί του έχουν χάσει επαφή με την πραγματικότητα. Έτερον εκάτερον, προκύπτει ξεκάθαρα ότι, για την ευόδωση των προσωπικών (και μόνο) πολιτικών φιλοδοξιών του Πρόεδρου Αντώνη, αντί για φως στο τούνελ βλέπω προσεχώς σαλιωμένες μασέλες γέρων, Μαλλί κοκοράκι, αξύριστες γυναικείες μασχάλες και το σαπισμένο ζόμπι του Ανδρέα. Δεν θα μείνει πέτρα για πέτρα στο Σύνταγμα από Σεπτέμβριο, προβλέπω. Να θυμηθώ να πάρω κράνος. Εύχομαι, ειλικρινά, να πέσω εντελώς έξω. Ο νοών νοείτω. 



Και με αυτά τα ολίγα, ευχές για μακροημέρευση της νέας Αστικής κυβέρνησης, καλά μυαλά, καλές δουλειές και στα δικά τους οι ελεύθερες!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου